Petit Filou

Kinderdagverblijf te Oedelem

Onze visie

Ieder kindje is uniek en heeft zijn eigen inbreng. Wij zorgen dan ook voor een gezellige en huiselijke sfeer waar uw kindje zich volledig kan ontplooien. Het persoonlijk contact staat centraal zodat er een gevoel van geborgenheid kan ontstaan. Door deze sfeer te creƫren gaan kinderen zich veilig voelen en op ontdekking gaan. Ze worden gestimuleerd in hun ontwikkeling.

Door creatief aan de slag te gaan in combinatie met vrij en begeleidend spel bieden wij uw kindje iedere dag nieuwe uitdagingen aan! Wij helpen hen in hun groei naar zelfredzaamheid en zelfstandigheid. Klaar om naar school te gaan!

Wij opteren voor een verticale groep aangezien de kleinsten ook heel wat gaan leren van de oudere kinderen. Hier werkt het dan ook omgekeerd waardoor de oudere kinderen gaan zorgen voor de jongste. Natuurlijk wordt voor elke leeftijd een plekje voorzien waar ze tot rust kunnen komen.

Wij werken ook met verschillende speelhoekjes zodat iedere leeftijd wordt gestimuleerd in zijn ontwikkeling.

Naast de fysische en psychische vooruitgangen komt uw kindje in contact met andere kinderen waardoor het van jongs af aan respectvol leert omgaan met anderen en dit in een kindvriendelijke omgeving.